• actualkey: wekelijkse
  • currentnieuwsbrief: 84604
  • currentteamplate: Wekelijkse 88
Knapp installeert pocket sorter technologie bij Asos

Knapp installeert pocket sorter technologie bij Asos

Online kledingwinkel Asos gaf Knapp en diens Duitse dochteronderneming Dürkopp Fördertechnik, opdracht het Asos distributiecentrum in Berlijn uit te rusten met pocket sorter technologie. De installatie kwam er na een eerdere installatie in Asos’ dc in het Engelse Barnsley.
 
Centraal in de e-commerce oplossing van Knapp bevindt zich de OSR Shuttle. Die moet de flexibiliteit bieden die nodig is om de snelle wijzigingen in het assortiment op te vangen en zorgen voor foutloze picking bij de Pick-it-Easy stations. Het sorteerproces verloopt via een combinatie van sorteerzakken en een systeem voor hangende stukken. Dat is geknipt voor het artikelgamma van Asos aangezien elke zak ruimte biedt aan alle artikels die in een winkeltas passen.
 
De pocket sorter is speciaal vanwege zijn unieke sorteeralgoritme dat de willekeurig gepickte items in een exacte volgorde sorteert. Zowel liggende als hangende kledingstukken worden bij een van de 200 verpakkingsstations geconsolideerd en gegroepeerd in de precieze volgorde die nodig is voor verzending.
 
Bij de verpakkingsstations worden telkens die items uit de zakken gepickt die tot één individueel klantorder behoren. Het volgende order arriveert pas als het vorige verpakkingsorder eenmaal is afgewerkt. Door al die processen te stroomlijnen, kon Asos zowel de kosten reduceren als de transittijd optimaliseren. Twee aspecten die cruciaal zijn bij e-commerce.
 

Value Chain uw informatiekanaal

Seminars, Events & community bijeenkomsten

X