• actualkey: wekelijkse
  • currentnieuwsbrief: 84604
  • currentteamplate: Wekelijkse 88
Jungheinrich stelt reeks innovaties voor

Jungheinrich stelt reeks innovaties voor

In de aanloop naar Logimat in maart presenteert Jungheinrich alvast enkele nieuwigheden. Zo stelt de fabrikant voor het eerst trucks voor die exclusief met lithium-ionbatterij verkrijgbaar zijn. Daartoe behoort ook de EKX 516 combitruck, die vanaf dit jaar ook als Automated Guided Vehicle beschikbaar is onder de naam EKX 516a. Daarmee onderstreept Jungheinrich meteen ook het stijgende belang van de krachtige lithium-iontechnologie binnen zijn gamma. Intussen verkocht de fabrikant wereldwijd ruim 5.600 trucks met lithium-ionbatterijen en de verwachting is dat dit cijfer jaarlijks zal verdriedubbelen.

Daarnaast werd de ECE orderpicker uitgerust met het easyPILOT Follow-systeem met nieuwe afstandsbediening. Met die nieuwe afstandsbediening wordt het mogelijk nog efficiënter orders te verzamelen. De operator draagt de controle-eenheid in zijn broekzak of aan zijn riem, zodat hij zich volledig op het pickproces kan focussen. De controle-eenheid is geconnecteerd met de ECE, die zichzelf zo zal positioneren dat de medewerker de goederen efficiënt op de vorken kan verzamelen. De EasyPILOT Follow kan op alle low level orderpickers van Jungheinrich worden geïnstalleerd, ook wanneer ze al in het magazijn rondrijden.

Nog nieuw zijn de EZS 7280 elektrische trekker met een trekkracht van maar liefst 28 ton, alsook een flexibel SLH 300 laadplatform voor loodzuur- of lithiumionbatterijen. Twee andere wereldpremières wil Jungheinrich nog even geheimhouden tot Logimat zelf. Wordt binnenkort vervolgd dus.

Meer over de strategische ontwikkelingen bij Jungheinrich leest u alvast in Value Chain Management maart.
 

Value Chain uw informatiekanaal

Seminars, Events & community bijeenkomsten

X