• actualkey: wekelijkse
  • currentnieuwsbrief: 84604
  • currentteamplate: Wekelijkse 88
Still creëert nieuwe RX 20

Still creëert nieuwe RX 20

Sinds zijn introductie in 2005 is de elektrische heftruck RX 20 een absolute bestseller binnen het gamma van Still. Maar omdat de eisen in de markt continu evolueren, heeft Still besloten het toestel compleet te transformeren. De volledig vernieuwde truck blijft evenwel onder dezelfde naam door het leven gaan.

De nieuwe RX 20-serie telt 13 trucktypes: 7 driewiel- en 6 vierwielvorkheftrucks. De trucks zijn in staat lasten van 1,4 tot 2 ton met een lastzwaartepunt van 550mm te tillen en halen een snelheid tot 20km/u. Qua prestaties hoeven deze elektrotrucks naar eigen zeggen niet meer voor verbrandingstrucks onder te doen. De nieuwe RX 20 is vooral geschikt in situaties waar hoge prestaties en maximale beschikbaarheid in een intensieve twee- of drieploegendienst nodig zijn.

Een belangrijke verbetering tegenover zijn voorganger is de volledig nieuwe aandrijfmodule, die zelfs op hellingen hogere prestaties garandeert. Daarnaast is de RX 20 beduidend compacter, wat hem nog beter geschikt maakt voor smalle gangen. Bij de driewielers is de vereiste gangpadbreedte nu tot 29 mm smaller en bij de vierwieltrucks bedraagt de winst zelfs 171 mm.
Verder verhoogt het nieuwe accuconcept de beschikbaarheid van de trucks. Een li-ion-accu moet de RX 20 het grootste bereik in zijn klasse geven. Ook zijn de kunststof componenten grotendeels vervangen door staal en zorgt de nieuwe mast voor een beter zicht.
Blikvanger in de nieuwe truck is de Still Easy Control, een volledig nieuw ontwikkelde display- en bedieneenheid, die als communicatiecentrum fungeert.

Meer over deze nieuwe truck en zijn rol binnen de huidige ontwikkelingen bij Still leest u in Value Chain Management maart.
 

Value Chain uw informatiekanaal

Seminars, Events & community bijeenkomsten

X