• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 84427
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Sigma enthousiast over investeringen in machines voor goederenbehandeling

Sigma enthousiast over investeringen in machines voor goederenbehandeling

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak blikte Dries Van Haut, voorzitter van Sigma (Federatie van de algemeen vertegenwoordigers van materiaal voor openbare en private werken, voor de bouw en voor de goederenbehandeling), met tevredenheid terug op 2017, waarin de sector het nog beter deed dan in 2016. Eveneens wierp hij een positieve blik op de verwachtingen voor 2018.
“Terwijl 2016 voor de goederenbehandelingsmachines al een absoluut recordjaar was, heeft 2017 alle records opnieuw doen sneuvelen. Dit keer met een forse sprong in de ‘counterbalance trucks’, de klassiek heftruck zeg maar”, begint Van Haut. In dat segment gaan de elektrische trucks nog maar eens met 29% vooruit en de trucks met verbrandingsmotor met zelfs 33%. Voeg daarbij nog eens 6% meer warehouse trucks om te komen tot een algemene stijging van 14% en in november 2017 dus al bijna 11000 verkochte units. “Herinner u de dagen dat 10.000 units voor een volledig jaar een bijna magische grens was. Dit jaar zullen we ergens om en bij de 12.000 units eindigen. Een ongelofelijk resultaat”, meent Dries Van Haut. 
Ook wat 2018 betreft, meent hij dat er nog voldoende positieve omstandigheden zijn waardoor we voor 2018 opnieuw een schitterend resultaat mogen verwachten. Zo zullen de bedrijven in 2018 nog meer investeren, en wel om twee redenen. Enerzijds stijgt de winstmarge van bedrijven, waardoor ook het vertrouwen toeneemt en de bedrijven meer kredieten opnemen om investeringen te doen. Anderzijds is de capaciteitsbezetting enorm toegenomen. “Die ligt vandaag een stuk boven het langetermijngemiddelde. Tot 2017 werden er hoofdzakelijk vervangingsinvesteringen gedaan, waarbij verouderde of kapotte machines werden vervangen. Vandaag wordt er meer ingezet op uitbreidingsinvesteringen, omdat de capaciteit van bedrijven al zo hoog is dat ze niet meer aan de vraag kunnen voldoen”, klinkt het.

Foto: Sigma

Value Chain uw informatiekanaal

Seminars, Events & community bijeenkomsten

X